Bereidingswijze
Doe bakmeel, suiker, zout, speculaaskruiden en koude boter in stukjes in een kom en kneed hiervan snel een deeg. Meng de gember erdoor. Vorm een rol van het deeg en leg de rol een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de rol in plakjes van plm. ½ cm dikte. Versier nog met wat gember.
Bak de koekjes plm. 10 tot15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de rol in plakjes van plm. ½ cm dikte. Versier nog met wat gember.
Bak de koekjes plm. 10 tot15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
19.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Anders dan andere speculaasjes. Ook lekker met Sinterklaas. Heerlijk pittig door de gember. We kunnen er niet van afblijven!
Ingrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel -
50 gram suiker -
snufje zout -
1 eetlepel speculaaskruiden of meer naar smaak -
100 gram koude boter �
50 gram fijngesneden geconfijte gember
50 gram suiker -
snufje zout -
1 eetlepel speculaaskruiden of meer naar smaak -
100 gram koude boter �
50 gram fijngesneden geconfijte gember
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
bakplaat
bakplaat
Leuke tips
Lekker met Sinterklaas.maar ook op anndere tijden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1370331
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
1918
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid