Bereidingswijze
Maak een cakebeslag van de genoemde ingredienten onder cakebeslag. Doe het beslag in de vierkante bakvorm en bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 15 minuten of tot de bodem stevig is.
Steek als de bodem is afgekoeld met de hartvormige steker een hart uit de deegbodem en laat de steker er omheen zitten.
(de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).
Doe de abrikozenjam in een pannetje en breng het langzaam aan de kook tot de jam vloeibaar is, roer 2 eetlepels likeur erdoor en bestrijk de afgekoelde deegbodem met dit mengsel.
Klop de slagroom halfstijf. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) en klop de chocolade door de slagroom, roer de 2 overgebleven eetlepels Grand Marnier erdoor. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder voor serveren de taartsteker en garneer de taart met gesuikerde rozen. Bestrooi de taart (eventueel) dun met poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.
Gesuikerde rozen
Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met fijne tafelsuiker.
Steek als de bodem is afgekoeld met de hartvormige steker een hart uit de deegbodem en laat de steker er omheen zitten.
(de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).
Doe de abrikozenjam in een pannetje en breng het langzaam aan de kook tot de jam vloeibaar is, roer 2 eetlepels likeur erdoor en bestrijk de afgekoelde deegbodem met dit mengsel.
Klop de slagroom halfstijf. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) en klop de chocolade door de slagroom, roer de 2 overgebleven eetlepels Grand Marnier erdoor. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder voor serveren de taartsteker en garneer de taart met gesuikerde rozen. Bestrooi de taart (eventueel) dun met poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.
Gesuikerde rozen
Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met fijne tafelsuiker.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op de bodem van cakedeeg komt een verrukkelijke chocolademousse.
nagerecht voor 10 personen
nagerecht voor 10 personen
Ingrediƫnten
Cakebodem:
1 volle eetlepel cacao
75 gr gezeefde bloem
75 gr rietsuiker
75 gr boter
1/2 theelepel gezeefd bakpoeder 2 kleine eieren
Voor de vulling:
450 g pure chocolade, in stukjes
6 dl slagroom
4 el sinaasappellikeur of rum
3/4 pot abrikozenjam
Afwerking:
gesuikerde rozen
poedersuiker
1 volle eetlepel cacao
75 gr gezeefde bloem
75 gr rietsuiker
75 gr boter
1/2 theelepel gezeefd bakpoeder 2 kleine eieren
Voor de vulling:
450 g pure chocolade, in stukjes
6 dl slagroom
4 el sinaasappellikeur of rum
3/4 pot abrikozenjam
Afwerking:
gesuikerde rozen
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Taartvorm van 30 bij 30 cm
hartvormige uitsteker
(Je kunt natuurlijk ook een hartvormige springvorm nemen)
hartvormige uitsteker
(Je kunt natuurlijk ook een hartvormige springvorm nemen)
Leuke tips
Het is ook mooi de taart met chocoladekrullen te garneren ipv de rozen.
Smelt hiervoor chocolade, strijk dit over een marmeren plaat, laat opstijven en maak er met een breed mes krullen van.
Smelt hiervoor chocolade, strijk dit over een marmeren plaat, laat opstijven en maak er met een breed mes krullen van.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1369890
Homepage ID
1426597
Teller
5245
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 160 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid