Graved lachs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/24/2009 - 16:25
Bereidingswijze
Schaal met ruim folie bekleden.
Helft van zout mengsel erover verdelen. Helft van kruiden daarover.
Zalm met huid naar onderen erop leggen.
Rest van zoutmengsel erover, rest van kruiden daar weer over. Folie strak sluiten. Iets zwaars op de zalm leggen.
Zo 48 uur laten staan op een koele plaats, om de acht uur draaien. Dan zoutmengsel en kruiden afspoelen, 1/2 uur in koud water leggen. Met een fileermes de huid losmaken, niet weghalen. De zalm in stukken van ca. 2 cm. snijden.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zalm `gaart` in de suiker en het zout. Verliest tijdens het proces veel vocht.
Ingrediënten
Een kilo zalm met huid aan één kant;
veel dille en peterselie;
200 gr. zout;
200 gr. suiker;
2 tl. gemengde peperkorrels;
2 tl. korianderzaad;
2 tl. mosterdzaad;
10 jeneverbessen;
1 el. olijfolie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote schaal, vershoudfolie.
Leuke tips
Heerlijk met mosterd/honingsaus. Toast, stokbrood en/of roggebrood met boter. En uiringen!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1368719
Homepage ID
453489
Smaak
H
Teller
6194
Bron
Vertaald uit het Duits.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kruiden fijnhakken;
Specerijen grof malen;
Zout, suiker en specerijen mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mowi
Gelegenheid