Bereidingswijze
Schil de selderijknollen en snijd ze in gelijke stukken.
Breng ze met de melk en de knoflook aan de kook.
Temper het vuur en leg een op maat geknipt rondje bakpapier op de knolselderij.
Laat met deksel er op 30 minuten zachtjes koken tot de knolselderij heel zacht is.
Pureer de warme knolselderij met de helft van het kookvocht en de helft van het limoensap tot een fluweel zachte puree.
Schenk terwijl de motor draait langzaam de olijfolie er bij tot zich een emulsie vormt.
Breng op smaak met peper, zout en limoensap
Zet de dipsaus tot gebruik in de koelkast.
Breng ze met de melk en de knoflook aan de kook.
Temper het vuur en leg een op maat geknipt rondje bakpapier op de knolselderij.
Laat met deksel er op 30 minuten zachtjes koken tot de knolselderij heel zacht is.
Pureer de warme knolselderij met de helft van het kookvocht en de helft van het limoensap tot een fluweel zachte puree.
Schenk terwijl de motor draait langzaam de olijfolie er bij tot zich een emulsie vormt.
Breng op smaak met peper, zout en limoensap
Zet de dipsaus tot gebruik in de koelkast.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze ongewone dipsaus heeft een milde frisse selderijsmaak en een zijdezachte texture
Ingrediƫnten
2 selderijknollen (ca. 750 gram)
2 teentjes knoflook, gepeld en platgedrukt
1 liter melk
Sp van maximaal 1 limoen
75 ml olijfolie
Zeezout
Vers gemalen witte peper
2 teentjes knoflook, gepeld en platgedrukt
1 liter melk
Sp van maximaal 1 limoen
75 ml olijfolie
Zeezout
Vers gemalen witte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
Lekker met warm of geroosterd brood of bij gegrilde gerechten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1361867
Homepage ID
176827
Smaak
R
Teller
374
Bron
turquoaise
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid