Bereidingswijze
Laat de boter (35gr) uitbruisen op midd. hoog vuur, fruit het sjalotje (10gr) en voeg daarna de bloem45gr toe en roer dit tot een stevige roux.
Meng in een andere kom melk (270ml), bouillon (zie voorbereiding)zout,peper, en slagroom (40gr).
Schenk het melkroommengsel al roerend bij de roux,voeg ook de eidooier toe. Blijf roeren tot het mengsel `blubt` en goed gaar is (anders explodeert de kroket tijdens het frituren).
Marineer de garnalen (200gr) 10min. in de sherry. Voeg ze daarna voorzichtig van het vuur toe aan de roux, breng op smaak (zout,peper) en voeg peterselie toe.
Laat de roux snel afkoelen en goed doorkoelen in de koelkast. +- 2 uur.
Schep met een ijslepel +- 65gr. roux op en duw met de handpalm de lucht eruit of vorm met koude handen bolletjes van idem +-65gr.
Leg de bolletjes in de fijne paneermeel en rol ze met zachte druk tot kleine sigaartjes, druk de zijkanten licht aan op het werkblad.
Roer de eiwitten +-5 met de bloem 2eetl. schuimend en dompel daar de kroketten in.
Rol dan de kroketten door de grove paneermeel en laat 1a2 uur rusten in de koelkast (kunnen 2 tot3 dagen bewaard worden)
Frituren in olie op 75/80 gr 2-3 minuten EET SMAKELIJK !!
Meng in een andere kom melk (270ml), bouillon (zie voorbereiding)zout,peper, en slagroom (40gr).
Schenk het melkroommengsel al roerend bij de roux,voeg ook de eidooier toe. Blijf roeren tot het mengsel `blubt` en goed gaar is (anders explodeert de kroket tijdens het frituren).
Marineer de garnalen (200gr) 10min. in de sherry. Voeg ze daarna voorzichtig van het vuur toe aan de roux, breng op smaak (zout,peper) en voeg peterselie toe.
Laat de roux snel afkoelen en goed doorkoelen in de koelkast. +- 2 uur.
Schep met een ijslepel +- 65gr. roux op en duw met de handpalm de lucht eruit of vorm met koude handen bolletjes van idem +-65gr.
Leg de bolletjes in de fijne paneermeel en rol ze met zachte druk tot kleine sigaartjes, druk de zijkanten licht aan op het werkblad.
Roer de eiwitten +-5 met de bloem 2eetl. schuimend en dompel daar de kroketten in.
Rol dan de kroketten door de grove paneermeel en laat 1a2 uur rusten in de koelkast (kunnen 2 tot3 dagen bewaard worden)
Frituren in olie op 75/80 gr 2-3 minuten EET SMAKELIJK !!
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
GARNALENCRQUETTEN
Ingrediƫnten
200gr. Hollandse Garnalen,Spaanse peper 1/8 deel,35gr Roomboter,10gr. gesnipp.Sjalotje,45gr. Patentbloem,270ml.Halfvolle Melk, 2gr. Zeezout, snufje witte Peper, 40g. Ongezoete Slagroom,1 Eidooier,Scheutje droge Sherrry,Bosje Peterselie (fijngesn.)...........
5 Eiwitten...Fijne Paneermeel...Grove Paneermeel.
5 Eiwitten...Fijne Paneermeel...Grove Paneermeel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituur, IJslepel, Passeerdoek of fijne zeef,Garde
Leuke tips
Lekker met lichtgeroosterd brood en huzarensalade Hmmmmmm.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1361414
Homepage ID
1383193
Smaak
H
Teller
1119
Bron
Patisserie Holtkamp, Amsterdam
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bouillon trekken van 30gr. Garnalenschillen plus 1/8 Spaanspepertje in stukjes, in 55ml. water.........Daarna passeeren en later toevoegen aan de (salpicon) Roux.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid