Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet twee grote bakplaten in.
Klop boter en suiker romig en luchtig. Voeg de eidooier toe en klop hem erdoor, voeg bloem en citroenschil toe.
Kneed alles en vorm een bal van het deeg. Wikkel hem in plasticfolie en koel het deeg zodat het stevig is en gemakkelijk uit te rollen.
Rol de helft van het deeg uit en bewaar de rest ingepakt in de koelkast. Rol het op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot 0,5 cm dik. Steek hartvormige koekjes uit. Veeg de overtollige bloem van de koekjes.
Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de ingevette bakplaten, bestrijk ze met losgeklopt eiwit en water. Strooi er suiker op.
Bak de koekjes in 15 minuten lichtbruin. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bak ze voor je lief op Valentijnsdag!
Ingrediënten
Voorbereiding: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Aantal porties: 10
Ingrediënten
125 g ongezouten boter, plus extra voor het invetten
150 g fijne tafelsuiker, plus extra voor het bestrooien
1 grote eidooier, losgeklopt
225 g bloem
1 groot eiwit, losgeklopt met 1 el water
fijn geraspte schil van 1 onbespoten citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
hartvormige vormpjes
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1359013
Homepage ID
1418616
Smaak
Z
Teller
522
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid