Vlaamse gemarineerde ribjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/07/2009 - 14:34
Bereidingswijze
Snijd de spareribs in stukken van 6 ribjes. en leg de ribbetjes minimaal 8 uur in de marinade. Verwarm de oven voor op 160°C.
Bereiden:
Bereiden: Schep de ribbetjes uit de marinade. Giet de marinade in een pannetje en kook deze in tot de helft over is. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bak de ribbetjes vooraf in een pan even rondom bruin. Leg ze vervolgens naast elkaar in een braadslee of ovenschaal en giet er een beetje van het marinadevocht op. Gaar ze circa 50 minuten in het midden van de oven. Voeg af en toe marinadevocht toe. Rooster de noten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Serveer de ribjes op een schaal en strooi de noten erover.


Aantal personen
4.00
Ingrediënten
1,5 kg spareribs, naturel
50 g ongezouten pinda`s, gehakt
50 g pistachenoten of walnoten, gehakt
voor de marinade:
1 eetl. geraspte gemberwortel
3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
2 eetl. ketjap manis
2 eetl. honing
1 flesje pils (Schutters)
4 eetl. arachideolie
200 ml vleesbouillon
(van tablet) of vleesfond
Hulpmiddelen & keukengerei
braadslede of ovenschaal
keukenpapier
Leuke tips
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met witlof of sla en gebakken aardappels. Vervang de pils door een donkere biersoort. Neem in plaats van spareribs schouderkarbonades
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
1358784
Homepage ID
1257858
Smaak
Z
Teller
2034
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
bmink
Gelegenheid