Bereidingswijze
Belgische middelharde wafels. Heerlijk met poedersuiker . Wordt veel met kerst maar vooral met nieuwjaar gemaakt !
Ingrediƫnten
500 gr. bloem
225 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 stuks eieren
6 dl. melk
250 gr. boter
Benodigdheden
Tefal wafelijzer met ruitjes.
Bereidingswijze
Zorg dat het wafelijzer goed voorverwarmd is !
smelt de boter, zeef de bloem met bakpoeder in een kom. Voeg suiker en vanillesuiker toe. Doe de boter en eieren bij het bloem/suikermengsel en voeg geleidelijk aan de melk toe. Telkens roeren tot een gladde massa ontstaat.
Verhit een wafelijzer ( tefal met ruitjes) en vul een soeplepel met het beslag. Verdeel de inhoud van de soeplepel over de twee wafelijzers en doe het deksel dicht. Wacht een minuut en draai het ijzer om . Wacht weer een minuut en draai het ijzer weer terug. Twee wafels zijn nu klaar. Doe de volgende portie in de soeplepel en ga zo door totdat je 25 wafels hebt gebakken
champagne met nieuwjaar of gewoon bij de koffie
Ingrediƫnten
500 gr. bloem
225 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 stuks eieren
6 dl. melk
250 gr. boter
Benodigdheden
Tefal wafelijzer met ruitjes.
Bereidingswijze
Zorg dat het wafelijzer goed voorverwarmd is !
smelt de boter, zeef de bloem met bakpoeder in een kom. Voeg suiker en vanillesuiker toe. Doe de boter en eieren bij het bloem/suikermengsel en voeg geleidelijk aan de melk toe. Telkens roeren tot een gladde massa ontstaat.
Verhit een wafelijzer ( tefal met ruitjes) en vul een soeplepel met het beslag. Verdeel de inhoud van de soeplepel over de twee wafelijzers en doe het deksel dicht. Wacht een minuut en draai het ijzer om . Wacht weer een minuut en draai het ijzer weer terug. Twee wafels zijn nu klaar. Doe de volgende portie in de soeplepel en ga zo door totdat je 25 wafels hebt gebakken
champagne met nieuwjaar of gewoon bij de koffie
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1358579
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
797
Bron
receptenweb
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid