Bereidingswijze
Iedereen stelt zijn eigen mandje met ingredienten samen om in de visbouillon te laten garen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De basis is een vissoep: snijd de visfilet in grote stukken.
Breng de bouillon aan de kook met de citroengras, gember en de limoenblaadjes. Voeg vissaus, limoensap, lente-uitjes en koriander toe
Ieder vult zijn mandje met ingredienten (vis en/ of groenten) naar wens
Laat de mandjes zachtjes koken tot de vis gaar is (circa 5 minuten).
Verwijder citroengras en limoenblaadjes, breng de soep op smaak met peper.
Hoe langer de soep doorsuddert hoe lekkerder die wordt !
Breng de bouillon aan de kook met de citroengras, gember en de limoenblaadjes. Voeg vissaus, limoensap, lente-uitjes en koriander toe
Ieder vult zijn mandje met ingredienten (vis en/ of groenten) naar wens
Laat de mandjes zachtjes koken tot de vis gaar is (circa 5 minuten).
Verwijder citroengras en limoenblaadjes, breng de soep op smaak met peper.
Hoe langer de soep doorsuddert hoe lekkerder die wordt !
Ingrediƫnten
500 g verse visfilet naar keuze
3 stengels citroengras (of gemalen citroengras,
Stukje gember van 2 cm, geschild en in dunne reepjes
verse tuinkruiden en soepgroenten
1 eetl. vissaus
1 eetl. limoensap
6 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesnede
2 eetl. gepelde, gekookte garnalen
Peper naar smaak
3 stengels citroengras (of gemalen citroengras,
Stukje gember van 2 cm, geschild en in dunne reepjes
verse tuinkruiden en soepgroenten
1 eetl. vissaus
1 eetl. limoensap
6 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesnede
2 eetl. gepelde, gekookte garnalen
Peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
fondueset met 4 mandjes
Leuke tips
soepkommen en opscheplepels om bouillon in kom te scheppen en eigen ingredienten toe te voegen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1358109
Homepage ID
1419786
Smaak
A
Teller
407
Bron
In In Thailand in heel veel restaurantjes heerlijke zelfgemaakte vissoep gegeten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet de fonduepan aan met de visbouillon. Maak setjes met kleingesneden vis en groenten per persoon
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid