Bereidingswijze
Kook de eieren hard laat ze afkoelen.
Kook de pasta (bijv penne of "schroeven" volgens de gebruiksaanwijzing. Was intussen de 400 gram spinazie goed.
Meng de koude pasta samen met de gewassen en drooggemaakte spinazie. Doe hierdoor de uitgebakken spekjes, de hamreepjes, het ei en de pijnboompitjes (gebakken naar wens) en de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes. Cherrytomaatjes of pomodori toevoegen (maar kan ook zonder voor mensen die hier niet van houden).
Maak een dressing van rodewijnazijn, olijfolie of de olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes), pesto rosso (royaal!) en suiker. Wees niet te zuinig met de ingedriƫnten. Ik doe het op gevoel.
Meng alles door elkaar. De spinazie kneust en slinkt hierdoor behoorlijk. In het begin lijkt het veel te veel spinazie maar dit valt reuze mee.
Kook de pasta (bijv penne of "schroeven" volgens de gebruiksaanwijzing. Was intussen de 400 gram spinazie goed.
Meng de koude pasta samen met de gewassen en drooggemaakte spinazie. Doe hierdoor de uitgebakken spekjes, de hamreepjes, het ei en de pijnboompitjes (gebakken naar wens) en de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes. Cherrytomaatjes of pomodori toevoegen (maar kan ook zonder voor mensen die hier niet van houden).
Maak een dressing van rodewijnazijn, olijfolie of de olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes), pesto rosso (royaal!) en suiker. Wees niet te zuinig met de ingedriƫnten. Ik doe het op gevoel.
Meng alles door elkaar. De spinazie kneust en slinkt hierdoor behoorlijk. In het begin lijkt het veel te veel spinazie maar dit valt reuze mee.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht eten wij bijv bij het grillen/bbq-en of als lunch onderweg in de caravan als we op vakantie gaan. Ik heb hem ooit met tonijn gegeten maar heb hem helemaal veranderd naar onze eigen smaak, omdat mijn man geen visliefhebber is en vooral de dressing helemaa aangepast. Ik wil hem met jullie delen omdat hij echt al veel mensen heeft overdonderd
Ingrediƫnten
500 gr pasta
400 gram verse spinazie
Pijnboompitjes
hamreepjes
uitgebakken spekjes
4 eieren
peper
zout
zongedroogde tomaatjes in olie
kappertjes
rode wijnazijn
olijfolie
pesto rosso
en suiker
eventueel cherrytomaatjes of pomodori
400 gram verse spinazie
Pijnboompitjes
hamreepjes
uitgebakken spekjes
4 eieren
peper
zout
zongedroogde tomaatjes in olie
kappertjes
rode wijnazijn
olijfolie
pesto rosso
en suiker
eventueel cherrytomaatjes of pomodori
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan, grote saladebak, houten lepel, etc
Leuke tips
Tussendoor, als lunch, of bij de bbq.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1358022
Homepage ID
1419673
Smaak
H
Teller
9734
Drank
Uit
Bookmarked
89
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid