Bereidingswijze
Verhit 1 el olijfolie en fruit sjalot en helft van knoflook. Voeg tomatenblokjes toe en bak nog 5 min zachtjes.
Schenk wijn erbij en laat zachtjes pruttelen tot dikke tomatensaus ontstaat. Maak op smaak met zout en peper.
Verhit in grote koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin zachtjes rest van knoflook. Bak gamba`s op iets hoger vuur tot ze roze kleuren (en dus gaar zijn).
Schenk wijn erbij en laat zachtjes pruttelen tot dikke tomatensaus ontstaat. Maak op smaak met zout en peper.
Verhit in grote koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin zachtjes rest van knoflook. Bak gamba`s op iets hoger vuur tot ze roze kleuren (en dus gaar zijn).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
20 rauwe gamba`s, gepeld (zonder kop en staart) , 4 rijpe tomaten , 2 sjalotten, 2 tenen knoflook , 2 el olijfolie , 100 ml witte wijn , zout en versgemalen zwarte peper, 1 el fijngehakte peterselie
Leuke tips
Schep gamba`s door tomatensaus en strooi peterselie erover.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1357868
Homepage ID
629056
Smaak
A
Teller
1095
Bron
voor meisjes van 8 tot 88
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij tomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjes. Pel en snipper sjalot en knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid