Bereidingswijze
Het bier, de fond en het water aan de kook brengen. Inmiddels het vlees goed dichtschroeien in een steelpan en dan in de stoofpot bij het vocht doen. Kruiden met peper, zout, laurier, tijm en bruine suiker. Deksel op de pot plaatsen en zachtjes laten stoven. Af en toe deksel lichten, omroeren en wat vocht toevoegen (warm water of lauw bier). Eens het vlees mals en zacht is, het vuur uitzetten, de mosterd door het vlees mengen en even laten `indringen`.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een smeuïg stoofpotje om de vingers van af te likken!
Ingrediënten
500 g runds- en 500g varkensstoofvlees (+ eventueel enkele stukjes lever) - 2 flessen Rodenbach - 150 g bruinefond -peper, zout, tijm en laurier (of kruidentuiltje), een kwart liter water, een snuifje donkere cassonade, 3 flinke dessertlepels Gentse mostersd en 1 dessertlepel graanmosterd
Leuke tips
Opdienen met frietjes en zoete appelmoes
Drank: patersbiertje
Dessert: overbodig! :-)
Drank: patersbiertje
Dessert: overbodig! :-)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1357635
Homepage ID
9411
Smaak
H
Teller
3746
Bron
thuis
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid