VLAAMS VARKENSHAASJE

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/17/2009 - 12:58
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Laat het vlees goed dichtschroeien (binnenin rosé)
Maak de saus in een steelpan met jouw marinade. Voeg honig, ciderazijn, worcestershire toe en breng aan de kook. Dan even zachtjes laten sudderen op een laag vuurtje (5 min).
Wrijf het vlees in met de saus, wikkel het in de alufolie en laat het 10 min. rusten. Breng het weer op temperatuur op de afkoelende grill.
Snij in plakjes en verdeel het over de twee boorden. Begiet met enkele soeplepels van de marinadesaus.
Serveer met gegrilde of zongedroogde tomaatjes en gebakken aardappelschijfjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel gerechtje voor twee
Ingrediënten
1 varkenshaasje van ong 400 gr, 2 eetlepels vloeibare Melihonig, 2 eetlepels ciderazijn, 1 koffielepel Worcestershiresaus, peper, zout, lookpoeder, verste fijngehakte peterselie en bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
schotel voor marinade, alupapier...
Leuke tips
fruitig wijntje of bruin biertje
dessert: chocolademousse
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1357629
Homepage ID
9411
Smaak
H
Teller
544
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Marinade: 2 flessen Kasteelbier, 1 el olijfolie, 1 el balsamico, 2 el sojasaus, 1 gesnipperde sjalot, 1 el gemberpoeder, 2 versnipperde tenen knoflook, peper en zout, sap van 1 verse appelsien en fijngeraspte schil.
Vermeng dit alles in de kom en laat het varkenshaasje een halfuurtje marineren...
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
papzakje
Gelegenheid