Masman smul

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/14/2009 - 09:55
Bereidingswijze
Koken
Giet 100 ml van de kokosmelk in een ketel of grote steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur dan iets kleiner.
Voeg de 2 eetlepels masman curry toe en meng dit goed met een spatel.
Voeg het vlees toe en laat het 10 minuten koken.
Voeg het restant van de kokosmelk erbij en daarna de aardappelschijven. Laat dit koken totdat de aardappels zacht worden. Regelmatig roeren en mogelijk wat water toevoegen tot max 100 ml. Aardappels moeten beetgaar zijn en niet uit elkaar vallen.
Voeg toe: de tamarinde, de verkruimelde palmsuiker en de vissaus. Meng dit geheel nog een keer. Meng tenslotte ook de cashew noten erdoor.
En nu het belangrijkste, maar ook het moeilijkste van het Thai`s koken: PROEVEN.
Als te zoet: voeg een beetje kokosmelk toe.
Als de tamarinde overheerst: voeg een beetje water toe.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Masman is een eenpansgerecht dat samen met rijst gegeten wordt. Het leuke van dit recept is dat aardappels een van de ingrediënten zijn. Daarom ook geschikt voor Nederlandse lekkerbekken.
Het koken van de rijst laten we hier weg, dit wordt als bekend verondersteld. Ieder heeft wat rijst betreft zijn eigen voorkeur. In Thailand wordt meestal jasmijn rijst gegeten; dit vanwege de zachte beet en de geur.
Ingrediënten
Masman is een eenpansgerecht dat samen met rijst gegeten wordt. Het leuke van dit recept is dat aardappels een van de ingrediënten zijn. Daarom ook geschikt voor Nederlandse lekkerbekken.
Het koken van de rijst laten we hier weg, dit wordt als bekend verondersteld. Ieder heeft wat rijst betreft zijn eigen voorkeur. In Thailand wordt meestal jasmijn rijst gegeten; dit vanwege de zachte beet en de geur.
Leuke tips
Benader koken hetzelfde als de liefde; namelijlk met roekeloze ongedwongeheid.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1357422
Homepage ID
1415425
Smaak
R
Teller
689
Bron
Thailand
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereiding
Schil de aardappels en snijdt deze in schijven van ca 1 cm dikte.
Snij het vlees in kleine stukken.
Doe de tamarinde samen met 2 eetlepels water in een kommetje. Meng en kneed dit ca 2 minuten en gooi het restant van de tamarinde dat niet oplost weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
mfrankort
Gelegenheid