ribkarbonade met kiwi en geroosterde cashewnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/09/2009 - 15:00
Bereidingswijze
1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekepan.
kruid de karbonades met peper en zout.
Bak ze aan beide zijden bruin en gaar in ca.15 minuten.
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder alumiunfolie of oven.
2. Snijd het wit van de bosuitjes fijn en fruit de uitjes samen met de fijn
gehakte knoflook in achter gebleven olie in de koekepan.
Roer er geleidelijk kippebouilon door samen met sojasaus,suiker en
Sherry.
3. Verhit in een koekepan wat olijfolie en rooster daarin de
cashewnoten krokant.
Haal ze uit de pan,Snijd de kiwi`s in plakjes en bak ze kort in de
achter gebleven olie.Ze moeten stevig blijven.
4. Schenk de saus over de karbonades.
Strooi de geroosterde noten erover en garneer ze met de kiwi
plakjes
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 ribkarbonade a 130 gram per stuk
peper z out
1 bos bosuitjes
1 eetlepel bloem
1 teen knoflook
1 dl kippebouilon
1 eetlepel soyasaus
1 theelepel suiker
1 glas droge sherry
olijfolie
100 gram cashewnoten
2 kiwi
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Leuke tips
serveer er gekookte rijst en in boter gestoofde paksoi bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1357204
Homepage ID
1416102
Smaak
A
Teller
494
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
clementien64
Gelegenheid