Bereidingswijze
Appelblokjes even bakken in de boter, scheutje appelsap toevoegen en 5 minuten laten stoven tot de appel zacht is. Kaneel en evt wat suiker over de appelblokjes strooien. IJsbolletjes op een bordje leggen, warme appeltjes ernaast leggen en het geheel bestooien met de speculaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker toetje
Ingrediƫnten
8 bolletjes roomijs vanille
2 appels, bijv. Elstar
8 speculaasjes
kaneel
appelsap
(suiker)
klontje boter
2 appels, bijv. Elstar
8 speculaasjes
kaneel
appelsap
(suiker)
klontje boter
Hulpmiddelen & keukengerei
ijsschep
Leuke tips
Evt met wat slagroom
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1355195
Homepage ID
1414395
Smaak
Z
Teller
1540
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
appels in blokjes snijden, speculaas verkruimelen (in keukenmachine, of in plastic zak doen en met een voorwerp erop drukken/slaan)
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid