Bereidingswijze
Verhit olijfolie in de pan, voeg de spinazie toe en bak op hoog vuur even totdat zij goed verwarmd is
Schenk het omeletmengsel eroverheen en zet het vuur laag
Vet het bord met olijfolie (tip: keukenpapier ipv kwastje)
Als het omelet grotendeels gestold is aan de bovenzijde, keer het met het ingevette bord
Zet het vuur wat hoger en laat nog twee minuutjes bakken
Haal van het vuur en laat afkoelen tot gebruik (je kunt het een dagje bewaren in de koelkast, bedekt met aluminiumfolie).
Snijd de omelet vanaf het midden in 16 driehoekjes
Plaats een blokje kaas en een zongedroogd tomaatje in het midden van het omeletreepje, zet vast met een cocktailprikker en serveer!
Schenk het omeletmengsel eroverheen en zet het vuur laag
Vet het bord met olijfolie (tip: keukenpapier ipv kwastje)
Als het omelet grotendeels gestold is aan de bovenzijde, keer het met het ingevette bord
Zet het vuur wat hoger en laat nog twee minuutjes bakken
Haal van het vuur en laat afkoelen tot gebruik (je kunt het een dagje bewaren in de koelkast, bedekt met aluminiumfolie).
Snijd de omelet vanaf het midden in 16 driehoekjes
Plaats een blokje kaas en een zongedroogd tomaatje in het midden van het omeletreepje, zet vast met een cocktailprikker en serveer!
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt hele lekkere buffethapjes van romige spinazie-omelet, gevuld met zongedroogde tomaatjes en pittige kaas
Ingrediƫnten
5 - 6 eieren
150 ml kookroom (light)
150 spinazie (diepgevroren bladspinazie, gesneden deelblokjes)
1 el paprikapoeder
1 el oregano
zout, peper
olijfolie
8 zongedroogde tomaatjes
16 kleine blokjes (ca. 1 bij 1 cm) pittige kaas naar keuze, bijvoorbeeld pecorino, oude kaas of manchego
150 ml kookroom (light)
150 spinazie (diepgevroren bladspinazie, gesneden deelblokjes)
1 el paprikapoeder
1 el oregano
zout, peper
olijfolie
8 zongedroogde tomaatjes
16 kleine blokjes (ca. 1 bij 1 cm) pittige kaas naar keuze, bijvoorbeeld pecorino, oude kaas of manchego
Hulpmiddelen & keukengerei
Brede koekenpan, bord ter grootte van de pan
Leuke tips
Lekker met andere mediterraanse hapjes (check mijn site)!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1354629
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
2126
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi de spinazie of laat uitlekken (je kunt de spinazieblokjes ook op zacht vuur laten ontdooien, dit is sneller maar zorg wel dat je het vocht uit laat koken)
Snijd de 8 zongedroogde tomaatjes doormidden
Klop de eieren los met de kookroom, oregano, paprikapoeder, peper en zout
Snijd de 8 zongedroogde tomaatjes doormidden
Klop de eieren los met de kookroom, oregano, paprikapoeder, peper en zout
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid