Bereidingswijze
Schep 4 eetlepels knoflookolie in een koekenpan, laat weer verwarmen en fruit de ui. Voeg de uitgelekte bonen toe, alsmede de oregano, zout en peper, laat ongeveer 5 minuutjes onder regelmatig roeren verwarmen op halflaag vuur.
Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine met 2 tenen knoflook uit de knoflookolie, zet even apart.
Verhit 3 eetlepels knoflookolie in de pan en bak de paddestoelen op redelijk hoog vuur gaar, voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Verwarm de contactgrill
Bestrijk van de 8 boterhammen één zijde met knoflookolie, leg 4 sneetjes met de besmeerde onderkant naar beneden op een bord of snijplank.
Besmeer de bovenkanten van de 4 sneden met bonenspread, beleg met kaas en verdeel er shiitakes over. Plaats de andere boterhammen erop met de met olie besmeerde kant naar boven.
Bak de tosti`s enkele minuten krokant en gaar in de contactgrill, verdeel ondertussen de salade over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes. Snijd de tosti`s diagonaal doormidden en serveer direct!
Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine met 2 tenen knoflook uit de knoflookolie, zet even apart.
Verhit 3 eetlepels knoflookolie in de pan en bak de paddestoelen op redelijk hoog vuur gaar, voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Verwarm de contactgrill
Bestrijk van de 8 boterhammen één zijde met knoflookolie, leg 4 sneetjes met de besmeerde onderkant naar beneden op een bord of snijplank.
Besmeer de bovenkanten van de 4 sneden met bonenspread, beleg met kaas en verdeel er shiitakes over. Plaats de andere boterhammen erop met de met olie besmeerde kant naar boven.
Bak de tosti`s enkele minuten krokant en gaar in de contactgrill, verdeel ondertussen de salade over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes. Snijd de tosti`s diagonaal doormidden en serveer direct!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jammie tosti met een friese nagelkaas, bonenspread, shiitakes en een gulle hoeveelheid knoflook, geserveerd met een salade van waterkers, sperzieboontjes zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes.
Ingrediënten
8 sneetjes donker brood naar smaak (bijv. pompoen- of waldkornbrood)
150 ml olijfolie
1 blikje bruine bonen
250 gram shiitakes
friese nagelkaas
1/2 bol knoflook
1 el gedroogde oregano
zout, peper
voor de salade:
75 gram waterkers
4 zongedroogde tomaatjes
2 vleestomaten
2 handjes pijnboompitjes
150 ml olijfolie
1 blikje bruine bonen
250 gram shiitakes
friese nagelkaas
1/2 bol knoflook
1 el gedroogde oregano
zout, peper
voor de salade:
75 gram waterkers
4 zongedroogde tomaatjes
2 vleestomaten
2 handjes pijnboompitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine, contactgrill
Leuke tips
Heerlijk als licht, maar voedzaam hoofdgerecht! Serveer bijvoorbeeld voor Sinterklaasavond, aangezien je dan waarschijnlijk na het eten nog wat ruimte over moet hebben voor pepernoten en taai-taai. Ook voor het sporten is het heerlijk licht op de maag!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1354540
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
1037
Bron
inspiratie van AH en invulling van ondergetekende
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de knofteentjes
Verwarm de olijfolie met de gepelde teentjes knoflook op laag vuur onder regelmatig omscheppen ongeveer acht minuten, voilà knoflookolie!
Haal van het vuur, laat 2 teentjes in de olie liggen en snijd de rest van de knoflook in partjes.
Versnipper de ui
Snijd de shiitakes in kleine reepjes
Laat de bonen uitlekken
Was eventueel de waterkers (als je het in zak koopt hoeft dat meestal niet)
Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
Schep de salade-ingrediënten met 50 ml knoflookolie en de in partjes gesneden teentjes door elkaar
Rooster de pijnboompitjes in enkele minuutjes goudbruin in een koekenpan (zonder olie!), houd apart
Verwarm de olijfolie met de gepelde teentjes knoflook op laag vuur onder regelmatig omscheppen ongeveer acht minuten, voilà knoflookolie!
Haal van het vuur, laat 2 teentjes in de olie liggen en snijd de rest van de knoflook in partjes.
Versnipper de ui
Snijd de shiitakes in kleine reepjes
Laat de bonen uitlekken
Was eventueel de waterkers (als je het in zak koopt hoeft dat meestal niet)
Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
Schep de salade-ingrediënten met 50 ml knoflookolie en de in partjes gesneden teentjes door elkaar
Rooster de pijnboompitjes in enkele minuutjes goudbruin in een koekenpan (zonder olie!), houd apart
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid