Sinaasappel-amandelcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/10/2008 - 14:56
Bereidingswijze
Snijd de afgekoelde sinaasappels in vieren en verwijder de pitten. Pureer de sinaasappels, met schil en al in de keuken machine of blender.
Klop in een grote kom de eieren met de mixer tot een luchtige massa. Voeg de gepureerde sinaasappels en in het bord opgevangen sap toe. Klop de amadelen, suiker en bakpoeder erdoor, blijf kloppen tot het beslag egaal is.
Giet het beslag in de springvorm en bak de cake een uur of iets langer, tot hij goudgeel is en stevig aanvoelt. Laat de cake afkoelen in de springvorm.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voor bij de afternoon-tea.
Ingrediƫnten
Voor 1 cake:
2 grote sinaasappels
5 eieren
250 gr. gemalen amandelen
220 gr. suiker
2 theelepels bakpoeder
gezeefde poedersuiker om te bestrooien
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van ongeveer 22 cm
en een oven.
Keukenmachine om te pureren.
Leuke tips
Haal hem eruit, zet hem op een taart rooster en bestrooi de cake voor het opdienen met gezeefde poedersuiker.

I.p.v. poedersuiker is het ook heerlijk om een glazuur van sinaasappelsap, citroensap en poeder suiker te maken, op de cake smeren als het nog een beetje warm is, het glazuur trekt er dan nog een beetje in.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1354082
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
828
Bron
seasons, nummer:2. maart 2007
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Boen de sinaasappels af onder warm stromend water om het waslaagje te verwijderen. Leg de sinaasappels in een pan zodat ze net onder water staan en kook ze 1 uur.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid