Bereidingswijze
Verhit de olie in een wadjan. Roerbak de garnalen 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In het Indonesisch heet dit gerecht: Oedang goreng
Ingrediënten
1 el. plantaardige olie
24 rauwe garnalen, zonder kop en schaal
voor de boemboe:
3 teentjes knoflook, gehakt
2 kleine lomboks, zonder zaad, gehakt (of 1 theel. sambal oelek)
3 theel. gehaktje djahé of 2 theel. gedroogde djahé
1 stengel sereh, gehakt of 1 theel. serehpoeder
1 theel. gemalen ketoembar
zout
plantaardige olie
24 rauwe garnalen, zonder kop en schaal
voor de boemboe:
3 teentjes knoflook, gehakt
2 kleine lomboks, zonder zaad, gehakt (of 1 theel. sambal oelek)
3 theel. gehaktje djahé of 2 theel. gedroogde djahé
1 stengel sereh, gehakt of 1 theel. serehpoeder
1 theel. gemalen ketoembar
zout
plantaardige olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel of keukenmachine
Wadjan
Wadjan
Leuke tips
Serveer de garnalen met de rest van de marinade als dipsaus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1353353
Homepage ID
1409820
Smaak
P
Teller
904
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Plet of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of in een keukenmachine.
Leg de garnalen in een schaal en giet de marinade erover heen. Laat de saus goed intrekken (minimaal 1/2 uur)
Leg de garnalen in een schaal en giet de marinade erover heen. Laat de saus goed intrekken (minimaal 1/2 uur)
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid