Tonijntapenade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/12/2008 - 11:33
Bereidingswijze
Doe de anjovis, olijven, kappertjes (augurkjes en tomaatjes) in de keukenmachine en pureer alles.
Maak de tonijn fijn in de mengkom; voeg de zure room en het gepureerde mengsel toe en roer alles goed door elkaar zodat er een smeuiige massa ontstaat. Maak op smaak af met zout en vers gemalen peper.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle tapa voor een feestje of zoals ik het altijd maak voor mijn vriendinnenclub
Ingrediƫnten
Groot blik tonijn in olie (400-500 gr), olijven zonder pit, kappertjes, (eventueel zongedroogde tomaatjes en kleine augurkjes), 3 anjovisjes, zure room of magere mayonaise, zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine (kleine)
Mengkom
Vork
Leuke tips
Heerlijk met dunne crackers of ciabattabrood
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1353060
Homepage ID
1409820
Smaak
H
Teller
318
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de tonijn uitlekken in een zeef
Snijd anjovis (en eventueel de augurkjes en tomaatjes) in stukjes
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ellenjk
Gelegenheid