taarten didgeridoodag 2008

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/19/2008 - 18:11
Bereidingswijze
boter bijna laten smelten,suiker erdoor,vanillesuiker, zout,schuimig geklopte eieren, kwart liter vanillevla,gezeefde bloem erdoorscheppen en de basis is klaar.voor 3 grote taarten.

taart 1.
1/6 deel v.h.beslag , geschaafd blok chocola puur,
gewassen blanke rozijnen mengen dit is de bodem,
1/6 deel v.h. beslag mengen met 1/2 zakje kokos dit erboven op
bakken 150 C 70 minuten bakken
na 10 min. storten nog 10 minuten in de oven,
na 1 uur keren na afkoelen glazuur van witte chocola er over smeren met plat mes
recept voor glazuur .........1 pakje poedersuiker roeren met gesmolten witte chocolade een zakje vanillesuiker en iets water, totdat het een massa is die je mooi glad uit kan smeren.(mixer gebruiken)


taart 2

1/3/ basis mengen met 3 a 4 appels in blokjes gesneden door de kaneel bestoven en met gebroken bitterkoekjes (als dit moeilijk gaat met schaar instukjes knippen) vermengen.
bakken zoals cace 1
glazuur van poedersuiker kaneel en iets water.

taart 3

1/6 basisdeeg op bodem 1/6 basis vermengen met brokjes bruine en witte chocola(kunnen ook restanten chocoladeeitjes zijn)
bakken zoals taart 1
glazuur van bruine chocolade.


taart 4

hiervoor gebruiken we inplaats van gewone suiker, rietsuiker.
1/3 deel v.h. deeg mengen met stukjes appel en gebroken walnoten
bestooien met geschaafde amandelen deze iets in het deeg drukken.
bakken zoals taart 1,

taart 5.
1/6/ deel basisdeeg mengen met een zakje gedroogd rood fruit v.d. ah.
6 eiwitten schuimig kloppen met iets zout hierdoor 1/2/ pakje kokos,6volle eetlepels fijne suiker, 2pakjes vanillesuiker, voorzichtig doorscheppen,
over bodem verdelen, bakken zoals 1, alleen het keren overslaan.

taart 6

1/3/ deel basis mengen met in amaretto geweekte blanke rozijnen, stukjes appel,
bakken zoals taart 1,
glazuur van poedersuiker met een scheutje(voorzichtig het is gauw te veel) amaretto.

taart 7.
1/3 basisdeeg mengen met 1/2 zakje gedroogde in stukjes geknipte abrikozen stukjes chocolade en gemalen amandelen,
bakken zoals taart 1.

taart 8.

1/3 basisdeeg, mengen met.........
1 zakje tuttifrutti in stukjes geknipt en in wisky geweekt,
2 theelepels koekkruiden,2 theelepels kaneel,
2 theelepels citroerasp ,walnoten.
bakken zoals taart 1.
glazuur van poedersuiker met wisky

en dan de meest favorite taart
ZOET OET TWEKKELO

1.5 blok pure bakchocolade smelten in pan (goed blijven roeren) tezamen met 1.5 pakje roomboter,
6 eieren met 3 zakjes vanillesuiker schuimig kloppen
hierdoor 500 gram. suiker mengen, daarna de afgekoelde chocoboter.
300 gr. zelfr. bakmeel, zout erdoor scheppen,
ingevet groot bakblik met 1/2 v.h. deeg vullen
in voorverarmde oven 25 min. op 175 C bakken.
ondertussen in pan met dikke bodem in klontje boter, 1/4 pak suiker
lichtbruin branden afblussen met pakje houdbare slagroom(pas op het gaat hevig tekeer, goed blijven roeren)snufje zout 2 zakjes vanillesuiker,
400 gr walnoten in stukjes,200 gr. gehakte amandelen, 1 zak gemalen hazelnoten, 200 gr, brokjes pure bakcocola, deze brei over de gare bodem verdelen, en afdekken met de rest v.h. deeg,
garneren met walnoten.
30-40. min bakken op 175 C pas op dat het niet te donker, anders temp. op 150 C

pas aansnijden na afkoelen!!!!! even beheersen!!!
snijden in bonbonformaat

succes en smullen maar

binnenkort nog meer recepten.

zijn er vragen mail me dan je telefoonnr. door, dan bel ik je terug

nogmaals succes
Vertel iets leuks over dit recept
basis voor caketaarten
Ingrediƫnten
voor basismix..
1 kg zelfr.bakmeel
1kg suiker
10 vanillesuiker
4 pakjes roomboter
18 eieren
1/4 pak vanillevla (echt waar)
zout
voor variatie zie de bereidingswijze.
Leuke tips
manier van snijden is anders dan de normale taartpunten, maar op schrift moeilijk uit te leggen, ik probeer het via fotos duidelijker te maken.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1348176
Homepage ID
1401674
Smaak
Z
Teller
1349
Bron
ik heb 200 kookboeken, maar in geen enkele staan deze recepten, het is dus een mix man vele jaren ba
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet voldoende beslagkommen klaar neem bijvoorkeur witte afwasbakken, die je speciaal voor dit doel gebruikt.vet grote ronde bakblikken van pizzaformaat in en leg op de bodem bakpapier, die je nogmaals invet met roomboter.
zet alle ingredienten klaar op de keukentafel en zet uitdamproosters op een andere tafel om straks snel te kunnen werken.
verwarm de oven voor op 150 graden.
zet een bak met warm water klaar om tussentijds steeds het keukengerei snel te wassen.
(de oven die ikzelf heb is een combi waarin net het formaat pizza past, de bakblikken van dit formaat heb ik in duitsland gekocht.
op de oven bodem bast het kleinere blik, daarop staat het hoge rooster, waarop het grootste bakblik past, dus ik bak meestal 2 tegelijk}
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annetvanagteren
Gelegenheid