Spinazietaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/03/2008 - 10:44
Bereidingswijze
Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt tot een rul mengsel.Voeg op het laatste moment de uitgeperste knoflook toe en breng het geheel op smaak met vleeskruiden, peper en zout.voeg de ontdooide spinazie toe en verdeel hetmengsel in 6 gelijke porties. Strooi wat bloem op de aanrecht, neem een plakje bladerdeeg en rol deze met een deegrollertot een keer zo groot uit. Verdeel hierop in het midden 1 plakje cheddar kaas,1/6 van de geraspte kaas en 1 portie van het spinaziemengsel en rol vervolgens de bladerdeeg op als een pannenkoek. Leg deze rol in het midden van de ingevette bakblik in een cirkel. doe dit nog 5 keer. Als laatste rol je het overgebleven plakje bladerdeeg uit en leg deze als een soort deksel over de bladerdeegrollen. Bak nu de taart in een voorverwarmde oven 180 graden hetelucht/of 200 graden gewone oven in 40 minuten gaar tot deze lichtbruin van kleur is.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
450 gr gesneden bladspinazie(diepvries) 300 gr rundergahakt, 1 grote ui, 300 gr geraspte belegen kaas,6 plakjes cheddar kaas, 3 tenen knoflook, 7 plakjes bladerdeeg,vleeskruiden,peper,zout, beetje bloem.
Hulpmiddelen & keukengerei
Deegroller,bakblik
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1340836
Homepage ID
1387953
Smaak
H
Teller
416
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi de bladerdeeg en de spinazie, zorg dat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
giants58
Gelegenheid