Bereidingswijze
Kook de mosselen zoals u ze zou klaarmaken op natuurlijke wijze (garen in pot met de boter, selder, een deel van de uien en wat peper). Dit doet u best in 2 keer (telkens porties van 2 kg).
Als de mosselen gaar zijn, haalt u ze uit de schelp en laat u ze afkoelen. De selder en de ui waarin u de mosselen gekookt hebt mag u wegdoen.
Ondertussen neemt u 3 kopjes water en 3 kopjes azijn. Daarin kookt u de uien tot ze halfgaar en voeg de laurierbladjes toe. Voeg zout en peper toe en 3 koffielepeltjes suiker (+ eventueel wat citroensap).
Als dit gedaan is dikt u de saus op met aardappelbloem die u eerst in koud water hebt opgelost en laat eventjes doorkoken (de saus mag niet te visceus worden).
Als de saus niet meer kookt, kan u de mosselen toevoegen en de peterselie (naar keuze toevoegen).
Breng in de potjes telkens 1 schijfje citroen. Daarna vult u de potjes met de mosseltjes.
Als u de mosselen eerst een paar dagen laat staan, zullen ze beter smaken.
Als de mosselen gaar zijn, haalt u ze uit de schelp en laat u ze afkoelen. De selder en de ui waarin u de mosselen gekookt hebt mag u wegdoen.
Ondertussen neemt u 3 kopjes water en 3 kopjes azijn. Daarin kookt u de uien tot ze halfgaar en voeg de laurierbladjes toe. Voeg zout en peper toe en 3 koffielepeltjes suiker (+ eventueel wat citroensap).
Als dit gedaan is dikt u de saus op met aardappelbloem die u eerst in koud water hebt opgelost en laat eventjes doorkoken (de saus mag niet te visceus worden).
Als de saus niet meer kookt, kan u de mosselen toevoegen en de peterselie (naar keuze toevoegen).
Breng in de potjes telkens 1 schijfje citroen. Daarna vult u de potjes met de mosseltjes.
Als u de mosselen eerst een paar dagen laat staan, zullen ze beter smaken.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Opgelegde mosselen in zure saus.
Ingrediƫnten
4 kg mosselen ( super )
5 uien
+/- 200 g selder
1 citroen
zout
peper
suiker
2 laurierbladjes
aardappelbloem
peterselie
azijn
water
boter
5 uien
+/- 200 g selder
1 citroen
zout
peper
suiker
2 laurierbladjes
aardappelbloem
peterselie
azijn
water
boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookvuur
Leuke tips
Zeer lekker bij frietjes of gewoon als tussendoortje.
Past perfect als borrelhapje.
Past perfect als borrelhapje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1330536
Homepage ID
1375414
Smaak
U
Teller
3637
Bron
Zelf gevonden
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kuis de mosselen.
Pel de uien en hak ze op blokjes.
Hak de selder in stukjes.
Pel de uien en hak ze op blokjes.
Hak de selder in stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid