appel amandeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/07/2007 - 11:09
Bereidingswijze
Meng de bloem met 85 g van de suiker, de citroenschil en een snufje zout.
Wrijf de koude boter er met de toppen van de vingers door. Voeg 1 ei en 1 - 2 el ijskoud water toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Leg het verpakt in huishoudfolie in de koelkast.
Roer de zachte boter met de rest van de suiker, de amandelen, de rest van de eieren en de dooiers tot een egaal mengsel.
Rol het deeg uit tot een cirkel van ± 30 cm en bekleed een ingevette lage taartvorm (ø 26 cm) ermee.
Verdeel de helft van het amandelmengsel over de bodem. Verdeel de appel erover en vervolgens de rest van het amandelmengsel. Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 35 min. mooi bruin en gaar. Bestuif de taart vlak voor het serveren met poedersuiker
Afbeelding
appel amandeltaart
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere appeltaart met amandel
Ingrediënten
300 g tarwebloem + extra om uit te rollen
185 g suiker
1 el geraspte citroenschil
zout
150 g koude boter, in stukjes
3 scharreleieren (M)
2 scharreleierdooiers
100 g zachte boter
125 g amandelen, fijngemalen
750 g goudreinetten, geschild en in stukjes
poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1316774
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
677
Bron
c1000
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid