speculaas parfait

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/31/2007 - 12:19
Bereidingswijze
Verwarm de melk met de kaneelpoeder (of koekkruiden) en laat deze zonder te koken zachtjes trekken.
Klop de eidooiers, suiker en amandellikeur 5 minuten met de mixer licht en luchtig.
Roer de melk in een dun straaltje door het dooiermengsel. Giet het mengsel weer in de pan en verwarm het, onder goed roeren en weer zonder het te laten koken, tot er een lichtgebonden vla ontstaat. Zet de pan in een laagje koud water en laat hem afkoelen, maar blijf door roeren.
Breek de speculaas in stukjes. Bekleed de cakevorm met huishoudfolie.
Klop de slagroom stijf en spatel deze met de speculaaskruimels door de afgekoelde vla. Schep het mengsel in de vorm.
Zet de vorm goed afgedekt met huishoudfolie in de vriezer en laat het minimaal 6 uur bevriezen.
Serveertips: Zet de parfait 20 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort de parfait daarna uit de vorm en snijd er plakken van.
Ingrediƫnten
1,5 deciliter melk
1 theelepel kaneelpoeder of koekkruiden
3 eidooiers
100 gram suiker
1 glaasje Amaretto
6 amandelspeculaasjes
2 deciliter slagroom
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1315994
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
1900
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid