snoephuisjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/31/2007 - 12:05
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC.



Roer in een kom de boter zacht met de suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder. Voeg het met de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.



Maak sjablonen van het karton (1 gevel, 1 zijkant, 1 bodem, 1 dak en 3 sjablonen voor de schorsteen). Rol het deeg uit tot een grote lap van ca. 1 cm dik. Maak van het deeg 2 gevels, 2 zijkanten, 1 bodem, 2 daken en de schoorsteen.



Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het deeg gaar middenin de voorverwarmde oven. Roer de eiwitten schuimig en meng de poedersuiker erdoor.

Zet het huisje in elkaar door de verschillende onderdelen met het glazuur aan elkaar vast te plakken.



Versier het huisje met snoepgoed. (doormiddel van het glazuur plakken de snoepjes op het huisje).

Afbeelding
snoephuisjes
Vertel iets leuks over dit recept
leuk om met de kinderen in elkaar te knutselen en daarna op te peuzelen
Ingrediënten

440 gram boter
440 gram basterdsuiker
940 gram bloem
60 gram speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
1,5 dl water
mespuntje zout
2 eiwitten
200 gram poedersuiker
sinterklaassnoepgoed
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1315989
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
6152
Bron
sintrecepten
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid