Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden. Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel. Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde pepernoten erop leggen. Pepernoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
150 g zachte boter of margarine
1 pak mix voor speculaas (400 g)
80 g gewelde abrikozen (zakje a 200 g)
25 g gepelde pistachenootjes (ongezouten)
2 bolletjes gember (potje)
4 kopjes espressokoffie
1 pak mix voor speculaas (400 g)
80 g gewelde abrikozen (zakje a 200 g)
25 g gepelde pistachenootjes (ongezouten)
2 bolletjes gember (potje)
4 kopjes espressokoffie
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1315738
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
478
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid