appel speculaassouffletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/29/2007 - 10:33
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C. In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maïzena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs
Afbeelding
appel speculaassouffletjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
sinterklaas toetje
Ingrediënten
1 citroen

500 g friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)

2 eetlepels diksap appel

1 eiwit

2 eieren

30 g witte basterdsuiker

40 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

1 eetlepel maïzena

50 g speculaas of bastognekoek, verbrokkeld
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1315737
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
481
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid