Bereidingswijze
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol het deeg uit tot 2 plakken van dezelfde grootte en van het zelfde model.Leg een deegplak in de vorm. Verdeel de spijs over de deeglap. Leg de tweede deeglap op de spijs. Snijd de bovenkant licht in in het model van chinese ruiten.strijk bovenkant af met losgeklopt ei. Leg naar wens gepelde, halve amandelen, in het midden van van de ruiten, of leg ze in een krans op het deeg. Bak de gevulde speculaas op 160 graden gedurende 40 - 50 minuten. Laat de speculaas bijna koud worden voor hij in stukken wordt gesneden.
Ingrediƫnten
250 gram lichtbruine basterdsuiker * 400 gram bloem * 100 gram boter * 60 gram varkesnvet * 12 gram speculaaskruiden * 1 1/2 gram bakamoniak * 5 gram bakpoeder * 1 1/4 dl m elk * 50 oude speculaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
Voor de vulling:
50 gram gemalen amandelen - 250 gram basterdsuiker - 2 eieren - citroensap - 550 gram amandelspijs.
50 gram gemalen amandelen - 250 gram basterdsuiker - 2 eieren - citroensap - 550 gram amandelspijs.
Leuke tips
Laat de speculaas voor het gebruik bij voorkeur een dag liggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1315634
Homepage ID
1151131
Smaak
N
Teller
1047
Bron
Gebak zelf maken
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het deeg minstens een dag van te voren. Maak de oude speculaasresten fijn. Meng alle ingredienten metelkaar en kneed er een soepel deeg van. Voeg zonodig nog wat melk toe. Zet het deeg een nacht op een koele plaats.
************************************************************************************
Voor de vulling: Meng de amandelen met de suiker, 1 ei en wat citroensap. Prak dit mengsel met een vork goed door elkaar. Klop het tweede ei goed los en voeg hiervan zoveel toe dat de spijs smeuig wordt. Zet ook de spijs eebn nacht op een koele plaats weg.
************************************************************************************
Voor de vulling: Meng de amandelen met de suiker, 1 ei en wat citroensap. Prak dit mengsel met een vork goed door elkaar. Klop het tweede ei goed los en voeg hiervan zoveel toe dat de spijs smeuig wordt. Zet ook de spijs eebn nacht op een koele plaats weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid