Bereidingswijze
Vul een pan met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, het vanillestokje en de kruidnagels. Zet het vuur hoog tot het mengsel bijna kookt. Voeg dan de cognac en de bessenjenever toe, en suiker naar smaak.
Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!). Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
Zeef vervolgens de drank in een grotere pan. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur. Schenk de bisschopswijn in glazen met een oor. Strooi wat kaneel over de drank.
Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!). Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
Zeef vervolgens de drank in een grotere pan. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur. Schenk de bisschopswijn in glazen met een oor. Strooi wat kaneel over de drank.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
2 dl cognac
2 dl bessenjenever
0,5 ltr sinaasappelsap
0,75 ltr rode wijn
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
10 kruidnagels
2 Ć 3 eetlepels suiker
kaneelpoeder
2 dl bessenjenever
0,5 ltr sinaasappelsap
0,75 ltr rode wijn
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
10 kruidnagels
2 Ć 3 eetlepels suiker
kaneelpoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1315600
Homepage ID
1097339
Smaak
A
Teller
300
Bron
www.sinterklaasrecepten.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid