Bereidingswijze
Vorm van het deeg een lange ovalen stol.Spuit er in de lengte 2 marsepeinestrepen in, klap het deeg over de marsepeinstrepen dicht en druk goed aan.Leg de stol in een met olie ingevette bakvorm.Zet de vorm omgedraaid op een bakvorm met een bakvel.Bak de vorm in het midden van de oven in 45 minuten gaar, verwijder de vorm en laat nog 10 minuten bakken.Laat de stol afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
26.00
Vertel iets leuks over dit recept
WeightWatchers recept.
Ingrediƫnten
- 200 gram halvarine- 80 gram fijne suiker- 2 eieren- 1 snufje zout- 250 gram magere kwark- 500 gram bloem- 1/2 pakje bakpoeder- 3 of 4 eetlepels magere melk- 40 gram maanzaadjes- 2 eetlepels heet water- 100 gram marsepein- 1 eiwit- 30 gram rozijnen- 1/2 koffielepel plantaardige olie- poedersuiker om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
1 koffielepel = 5 mlGardeMaler vvor de maanzaadjesSpuitzak zonder mondstukBakvorm
Leuke tips
De stol stol kan meteen gesreveerd worden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1315534
Homepage ID
1335805
Smaak
A
Teller
3065
Bron
WeightWatchers magazine
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kwark goed uitlekken.Roer de halvarine met een garde glad.Voeg beetje bij beetje de suiker, de eieren en het zout toe .Roer die door de kwark.Voeg de melk toe.Meng de bloem met het bakpoeder en kneed al deze ingerdienten met behulp van de kneedhaken tot een glad deeg.Meg de maadzaadjes met het water.Snijd de marsepein in stukjes en meng met het maanzaad/Voeg de rozijnen toe.Vul de spuizak zonder mondstuk met de marsepeinmassa.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid