Bereidingswijze
Suiker met het water, de melk of de room heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker te koken zetten. Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snij kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
sinterklaas traktatie
Ingrediƫnten
12 lepels suiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence
eventueel cacao of oploskoffie
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence
eventueel cacao of oploskoffie
Leuke tips
cacao of poederkoffie eerst even oplossen in warm water dit voorkomt klontjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1315434
Homepage ID
1353049
Smaak
Z
Teller
527
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid