Bereidingswijze
Schenk de twee wijnen en een roestvrijstalen pan. Voeg er de Vermouth, de Angostura, de sinaasappelschil, de kruidnagels, het kaneelstokje en de kardemoms aan toe. Verwarm het mengsel op een kleine hittebron tot het zeer heet is, maar net niet kookt. Haal de pan van de hittebron, leg er het deksel op en laat het mengsel koud worden. Zeef de wijn in een kom.
Schenk vlak voor het serveren de wijn in de pan terug. Voeg er de suiker en de rozijnen aan toe. Verwarm de wijn tot de suiker is opgelost en de drank heet genoeg om te drinken.
Schenk vlak voor het serveren de wijn in de pan terug. Voeg er de suiker en de rozijnen aan toe. Verwarm de wijn tot de suiker is opgelost en de drank heet genoeg om te drinken.
Ingrediƫnten
Wijn, Vermouth
Leuke tips
Schenk de wijn in hittebestendige glazen en garneer ze met vruchten.
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297746
Homepage ID
2527
Teller
202
Basis
A
Samenstelling
Voor 18 glazen heb je nodig: 1 fles witte wijn, 1 fles rode wijn, 3 dl vermouth, enkele druppels Angostura, 6 reepjes sinaasappelschil, 8 kruidnagels, 1 kneelstokje, 8 gekneusde kardemoms, 1 eetlepel rozijnen, 125 gram bastaardsuiker en plakjes citroen, limoen, sinaasappel en appel om te garneren.
Drank
Aan
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht