Bereidingswijze
Doe de eierdooiers en de eiwitten afzonderlijk in kommne. Voeg de helft van de suiker aan de dooiers toe en klop het mengsel tot het dik en schuimig is. Maak de klophaken goed schoon en klop de eiwitten stijf. Klop er de rest van de suiker door.
Schep het eiwitschuim op het dooierschuim en spatel het voorzichtig door elkaar tot een schuimige massa. Klop de slagroom stijf. Klop er de melk en whiskey of cognac door. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar. Dek de kom af en laat het mengsel in de koelkast koud worden.
Schep het eiwitschuim op het dooierschuim en spatel het voorzichtig door elkaar tot een schuimige massa. Klop de slagroom stijf. Klop er de melk en whiskey of cognac door. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar. Dek de kom af en laat het mengsel in de koelkast koud worden.
Ingrediƫnten
Whiskey
Leuke tips
Roer het mengsel even door en verdeel het over 8 hoge glazen. Vul bij met sodawater. Strooi er wat foelie over. Garneer de glazen met een reepje citrusschool.
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297745
Homepage ID
2527
Teller
123
Basis
A
Samenstelling
Voor acht glazen heb je nodig: 4 eieren gesplitst, 50 gram bastaardsuiker, 1/4 liter slagroom, 1 1/2 dl koude melk, 1/4 liter whiskey of cognac, sodawater, 1 theelepel gemalen foelie, reepjes citroen- en sinaasappelschil om te garneren.
Drank
Aan
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht