Bereidingswijze
Aardappels
De aardappels schillen en in dunne plakken snijden. Je krijgt het beste resultaat met de dunschiller. Even spoelen onder de koude kraan en de plakjes drogen.
In de frituurpan bakken op 170 graden totdat ze goudgeel zijn. Eventueel de aardappelstukjes met de schuimspaan beneden houden; om ze mooi te bakken moeten ze namelijk volledig in het frituurvet blijven.
Uit de frituurpan nemen en zouten met fijn keuken zout en vervolgens op keukenpapier laten afkoelen.
Zalm
De gerookte zalm snijden ter grote van de aardappelchips.
De stukjes zalm afdekken met folie en in de koelkast bewaren.
Kwarteleitjes
Verwarm een beetje olijfolie in een pan.
Bak het kwarteleitje op lage temperatuur totdat de bovenzijde van het eiwit net gestold is (de dooier is dan nog zacht).
Neem de kwarteleitjes uit de pan en steek ze uit met een steker of een glaasje, zodat de kwarteleitjes mooi rond worden.
Leg de ze daarna in een ovenschaal die iets is ingevet met olijfolie. De schaal afdekken met aluminiumfolie en in de koelkast bewaren.
Het afmaken van het gerecht
Maak de kwarteleitjes een klein beetje warm in de oven. Je doet dit enkele minuten op 100 - 110?C. Het eitje moet warm worden maar wel zacht blijven. Leg op elk chipje een plakje gerookte zalm.
Plaats nu het warme kwarteleitje er bovenop.
Een beetje witte peper uit de molen en een paar korrels fleur de sel erop doen en je bent klaar. Volgens mij een perfecte amuse, dus eet smakelijk.
De aardappels schillen en in dunne plakken snijden. Je krijgt het beste resultaat met de dunschiller. Even spoelen onder de koude kraan en de plakjes drogen.
In de frituurpan bakken op 170 graden totdat ze goudgeel zijn. Eventueel de aardappelstukjes met de schuimspaan beneden houden; om ze mooi te bakken moeten ze namelijk volledig in het frituurvet blijven.
Uit de frituurpan nemen en zouten met fijn keuken zout en vervolgens op keukenpapier laten afkoelen.
Zalm
De gerookte zalm snijden ter grote van de aardappelchips.
De stukjes zalm afdekken met folie en in de koelkast bewaren.
Kwarteleitjes
Verwarm een beetje olijfolie in een pan.
Bak het kwarteleitje op lage temperatuur totdat de bovenzijde van het eiwit net gestold is (de dooier is dan nog zacht).
Neem de kwarteleitjes uit de pan en steek ze uit met een steker of een glaasje, zodat de kwarteleitjes mooi rond worden.
Leg de ze daarna in een ovenschaal die iets is ingevet met olijfolie. De schaal afdekken met aluminiumfolie en in de koelkast bewaren.
Het afmaken van het gerecht
Maak de kwarteleitjes een klein beetje warm in de oven. Je doet dit enkele minuten op 100 - 110?C. Het eitje moet warm worden maar wel zacht blijven. Leg op elk chipje een plakje gerookte zalm.
Plaats nu het warme kwarteleitje er bovenop.
Een beetje witte peper uit de molen en een paar korrels fleur de sel erop doen en je bent klaar. Volgens mij een perfecte amuse, dus eet smakelijk.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verras je gasten met een amuse van aardappelchips met gerookte zalm en zachte kwarteleitjes om je vingers bij af te likken. Zie hoe Mario Ridder het gerecht maakt op http://www.marioenik.com
Ingrediƫnten
200 gram nieuwe aardappels
100 gram gerookte zalm
12 stuks kwarteleitjes (voor de zekerheid een paar meer kopen want er breken er altijd een paar)
fleur de sel
witte peper uit de molen
fijn keukenzout
olijfolie Valderrama 'picudo'
100 gram gerookte zalm
12 stuks kwarteleitjes (voor de zekerheid een paar meer kopen want er breken er altijd een paar)
fleur de sel
witte peper uit de molen
fijn keukenzout
olijfolie Valderrama 'picudo'
Hulpmiddelen & keukengerei
dunschiller
frituurpan
schuimspaan
mes
pan
frituurpan
schuimspaan
mes
pan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1253395
Homepage ID
1345231
Smaak
A
Teller
7242
Bron
http://www.marioenik.com
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid