Ricotta-kaassoesjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/15/2007 - 21:48
Bereidingswijze
Maak de kaas met een vork los in een kom.
Doe er de eieren bij, het meel, zout, de sjalotjes, de peterselie en de kappertjes. Meng dit alles met de vork goed door elkaar.
(Indien van tevoren klaargemaakt, afgedekt in de koelkast bewaren).
Verhit de olie en doe daarin telkens een theelepelvol van het ricottamengsel in de olie.
Slechts enkele tegelijk bakken.
Als de soesjes goudbruin zijn, eruit halen en laten uitlekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit borrelgerechtje is van te voren te bereiden tot het punt dat de soesje gebakken moeten worden.
Ingrediƫnten

  • 250 gram ricotta-kaas
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel zout
  • 3 sjalotjes gehakt
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 theelepels uitgelekte kappertjes
  • plantaardige frituurolie




Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
Heet opdienen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1250033
Homepage ID
11667
Smaak
H
Teller
1381
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
maryh
Gelegenheid