Bereidingswijze
De gratin in de koude oven schuiven en bij een temperatuur van 180 C (gas 2-3) +/-40 minuten bakken tot de kaas is gesmolten en alles goudbruin is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Allen al de geur laat het water in de mond lopen:
prei, tomaten en koolrabi worden onder een knapperig laagje kaas lekker gaar.
prei, tomaten en koolrabi worden onder een knapperig laagje kaas lekker gaar.
Ingrediƫnten
4 middelgrote preien
3 middelgrote tomaten
1 kleine koolrabi
Italiaanse gemengde kruiden
150g mozzarella
zout en peper
125ml slagroom
1/8l melk
100g geraspte harde kaas
1 1/2eetl. boter
3 middelgrote tomaten
1 kleine koolrabi
Italiaanse gemengde kruiden
150g mozzarella
zout en peper
125ml slagroom
1/8l melk
100g geraspte harde kaas
1 1/2eetl. boter
Leuke tips
Lekker met een witte wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124471
Homepage ID
6316
Smaak
N
Teller
1714
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De preien wassen en in fijne ringen snijden. De tomaten inkerven en met kokend water overgieten, pellen en in schijfjes snijden. De koolrabi schillen, wassen en in zeer dunne schijfjes schaven. Daarna de gemengde kruiden schoonmaken, wassen en fijnhakken. De mozzarella laten uitdruipen en in blokjes snijden. Afwisselend prei, tomaten en koolrabi dakpansgewijs in een vuurvaste ingevette overschotel leggen. De kruiden er gelijkmatig overheen strooien en het geheel goed op smaak brengen met zout en peper. De slagroom met de melk mengen en over de groenten gieten. Eerst de harde kaas, dan de mozzarellablokjes over de gratin strooien. De boter in kleine klontjes snijden en over de gratin verdelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht