Pasta Met Aubergines En Ansjovis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 19:58
Bereidingswijze
Giet olijfolie in een ruime pan en verhit op middelhoog vuur. Schep er knoflook en sjalotjes door en laat ze onder af en toe roeren goudgeel fruiten. Schep er de tomaten, blokjes aubergine, ansjovisfilets, tijm en chilipeper door. Bak alles circa 10 minuten onder regelmatig omscheppen, of tot de aubergine bijtgaar is en de ansjovis gesmolten is. Breng het geheel op smaak met zout. Breng intussen een ruime pan gezouten water aan de kook. Doe er de pasta in en kook die onder regelmatig roeren bijtgaar. Schep 1 decilter van het kooknat uit de pan en zet even weg. Giet de pasta af en doe die in de pan met het auberginemengsel. Zet de pan op een matig vuur en giet er het pastakooknat over. Schep alles goed om en laat al omscheppend circa 2 minuten doorwarmen. Dien de pasta op en geef er een kommetje versgeraspte Parmezaanse kaas bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en smakelijk
Ingrediƫnten
6 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
3 sjalotjes gepeld en gesnipperd
4 zongedroogde tomaten op olie, gehakt
2 aubergines ongeschild in blokjes
6 ansjovisfilets, fijngehakt
2 eetlepels verse tijmblaadjes
1 a 2 verse rode chilipepers
zeezout naar smaak
spaghetti
vers geraspte Parmezaanse kaas

Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124464
Homepage ID
9662
Smaak
P
Teller
1060
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zie ingredienten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stevenseagal