Bereidingswijze
1 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters in ca. 8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
2. Pel en snipper intussen de sjalotjes en knoflook Pers de sinaasappels uit.
3. Leg de kalfsoesters op een bord. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie
4 Bak sjalot en knoflook in het bakvet Roer het sinaasappelsap erdoor en laat het ca 1 minuut inkoken Bind de saus met aangelengde ma?zena Leg de kalfsoesters op vier voorverwarmde borden en schenk de saus erover
2. Pel en snipper intussen de sjalotjes en knoflook Pers de sinaasappels uit.
3. Leg de kalfsoesters op een bord. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie
4 Bak sjalot en knoflook in het bakvet Roer het sinaasappelsap erdoor en laat het ca 1 minuut inkoken Bind de saus met aangelengde ma?zena Leg de kalfsoesters op vier voorverwarmde borden en schenk de saus erover
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 kalfsoesters
25 g boter
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 sinaasappels
zout
peper
1 theelepel ma?zena
25 g boter
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 sinaasappels
zout
peper
1 theelepel ma?zena
Leuke tips
Maak de saus wat voller en rijker door er een scheutje slagroom doorheen te roeren Maak het gerecht wat chiquer door elk bord met geroosterde, geschaafde amandelen te bestrooien. Een scheutje cognac door de saus maakt de saus helemaal af.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124461
Homepage ID
10142
Smaak
N
Teller
1835
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht