Bereidingswijze
Smelt wat boter, en bak de lever aan elke kant 5 minuten (niet op hoog vuur!!) haal de lever uit de pan en snijd het in blokjes (niet te klein).
Doe de uien in het achtergebleven vet, en bak ze al omscheppend bruin en zacht. Voeg dan de losse plakjes onbijtspek toe, en de blokjes lever. Doe het deksel op de pan en laat het nog ongeveer 5 minuten zachtjes smoren.
Doe de uien in het achtergebleven vet, en bak ze al omscheppend bruin en zacht. Voeg dan de losse plakjes onbijtspek toe, en de blokjes lever. Doe het deksel op de pan en laat het nog ongeveer 5 minuten zachtjes smoren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oud-Hollandse winterkost
Ingrediƫnten
250 gram rauwe varkenslever
4 uien
100 gram ontbijtspek
zout
boter
4 uien
100 gram ontbijtspek
zout
boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan
Leuke tips
Eet dit gerecht met gekookte/ of gepofte aardappelen, en rode kool met appeltjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124439
Homepage ID
9180
Smaak
N
Teller
867
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrooi de lever met wat zout en laat het even staan in de koelkast.
Snijd de uien in ringen.
Snijd de uien in ringen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht