Bereidingswijze
Bestrooi de kipkarbonades met peper en braad ze in de olie mooi bruin. Haal de zaadlijsten uit de gewassen paprika en snij hem in blokjes, snij de tomaat in stukken. Fruit paprika en tomaat 5 tot 10 minuten mee. Knijp het teentje knoflook boven de pan uit, voeg het verkruimelde laurierblaadje toe, met wat zout, de chilipoeder en een vleugje kruidnagelpoeder. Doe de bouillon in de pan en de gewassen rozijnen. De deksel op de pan en een half uur zacht smoren. Pel intussen de bananen en snij ze eenmaal overlangs en dwars doormidden, zodat je 8 stukken hebt. Bak de bananen in wat olie bruin. Roer het bindmiddel door de slagroom en bind daar het kippenstoofpotje mee. Doe de uitgelekte maiskorrels erbij en laat die nog even goed warm worden. Versier de stoofpot met de stukken gebakken banaan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip met mais, rozijnen en gebakken banaan.
Ingrediƫnten
4 kipkarbonades, peper, 2 eetlepels (olijf)olie, 2 tomaten, 1 rode paprika, zout, 1 theelepel chilipoeder, 1 teentje knoflook, snufje kruidnagelpoeder, 1 laurierblad, ca 25 gram rozijnen, 1 deciliter kippenbouillon, 2 bananen, 1/2 deciliter slagroom, bindmiddel, klein blikje maiskorrels.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124426
Homepage ID
10727
Smaak
Z
Teller
1645
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht