Bereidingswijze
Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan; Rul het gehakt hierin/bak de dobbelsteentjes kipfilet bruin/ roer de tofuh om; voeg de gekookte rijst toe; voeg de mais en kidneyboontjes toe; voeg twee flinke eetlepels salsasaus/tortillasaus toe; voeg 1 eetlepel creme fraiche toe; voeg de knoflook toe; Laat even doorsudderen; Rol per persoon twee tortillapannekoeken uit en vul deze in het midden over de lengte met het mengsel; Rol de tortilla's weer op en zet vast met een satehprikker; Leg ze naast elkaar op het ovenplateau en bestrooi met de kaas; zet ze ong. 15 minuten in de oven op 180 graden; (hou in de gaten of ze niet te bruin worden); Maak voor de saus: doe het restant salsasaus/tortillasaus in een pannetje; Voeg de rest van de creme fraiche toe; Verwarm door (niet koken); Schil de avocado; Ontpit deze (snij doormidden en trek met mes de pit eruit) en snij per persoon een helft in repen;
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere tortillas, gevuld naar eigen idee, zowel met vlees/kip als vegetarisch uit te voeren.
Ingrediƫnten
Kant-en-Klare Tortilla-pannekoeken uit koelvak (meestal in pakket van 6 stuks); zilvervliesrijst-builtje; pittige tortilla-saus, zit ook wel bij pakket in, maar ik neem altijd een extra potje erbij. Je kan ook Salsa-saus nemen, de pittige!; creme fraiche; blik kidneybonen; klein blikje crispy mais; uiteraard weer lekker wat tenen knoflook; 400 gr. gehakt, ongekruid/ kipfilet in dobbelsteentjes/ tofublok in dobbelsteentjes; geraspte kaas; hele avocado;
Olijfolie;
Olijfolie;
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan; oven; ovenplateau;satehprikkers;
Leuke tips
Haal de gare tortilla's uit de oven en leg er twee per persoon op een bord (haal de satehprikkers eruit!); Verdeel de warme saus over beide borden en tortilla's heen; Garneer met de halve in repen gesneden avocado; Lekker met een frisse salade!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124419
Homepage ID
3237
Smaak
P
Teller
9381
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook het rijstbuiltje volgens de beschrijving op het pak. Laat uitlekken;
Snij de tenen knoflook in kleine snippertjes; Laat de kidneybonen en de mais uitlekken;
Snij de tenen knoflook in kleine snippertjes; Laat de kidneybonen en de mais uitlekken;
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht