Bereidingswijze
1 Voeg de geraspte citroenschil, het kaneel- en vanillestokje aan de vijgen toe en breng alles in een pan aan de kook.
2 Laat de vijgen afgedekt ± 30 min. sudderen.
3 Haal de vijgen uit het vocht, voorzichtig de steeltjes eraf halen en vijgen halveren.
4 Doe de vijgen en het kookvocht in een weckpot en laat dit afkoelen. Zet de weckpot in de koelkast tot het serveren.
5 Verwarm de vijgen voor het serveren met vocht in de magnetron of verwarm dit op heel zacht vuur.
6 Serveer warme vijgen bij de vanille-roomijs.
2 Laat de vijgen afgedekt ± 30 min. sudderen.
3 Haal de vijgen uit het vocht, voorzichtig de steeltjes eraf halen en vijgen halveren.
4 Doe de vijgen en het kookvocht in een weckpot en laat dit afkoelen. Zet de weckpot in de koelkast tot het serveren.
5 Verwarm de vijgen voor het serveren met vocht in de magnetron of verwarm dit op heel zacht vuur.
6 Serveer warme vijgen bij de vanille-roomijs.
Aantal personen
8.00
Ingrediënten
- 750 gr gedroogde vijgen
- 1 ltr sherry, medium dry
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje in lengte doorgesneden
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 ltr vanille-roomijs
- 1 ltr sherry, medium dry
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje in lengte doorgesneden
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 ltr vanille-roomijs
Hulpmiddelen & keukengerei
* pan
* citroenrasp
* weckpot
* citroenrasp
* weckpot
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124414
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
295
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# vijgen 1 dag in sherry laten wellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht