Vijgen met vanille-roomijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 12:48
Bereidingswijze
1 Voeg de geraspte citroenschil, het kaneel- en vanillestokje aan de vijgen toe en breng alles in een pan aan de kook.

2 Laat de vijgen afgedekt ± 30 min. sudderen.

3 Haal de vijgen uit het vocht, voorzichtig de steeltjes eraf halen en vijgen halveren.

4 Doe de vijgen en het kookvocht in een weckpot en laat dit afkoelen. Zet de weckpot in de koelkast tot het serveren.
5 Verwarm de vijgen voor het serveren met vocht in de magnetron of verwarm dit op heel zacht vuur.

6 Serveer warme vijgen bij de vanille-roomijs.
Aantal personen
8.00
Ingrediënten
- 750 gr gedroogde vijgen

- 1 ltr sherry, medium dry

- 1 kaneelstokje

- 1 vanillestokje in lengte doorgesneden

- geraspte schil van 1 citroen

- 1 ltr vanille-roomijs
Hulpmiddelen & keukengerei
* pan

* citroenrasp

* weckpot

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124414
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
295
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# vijgen 1 dag in sherry laten wellen.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille