Bereidingswijze
Fillodeeg in 2 uur laten ontdooien. Walnoten en amandelen grofhakken. Boter smelten in een pan. Vierkante ovenschoten dun met boter invetten. Fillodeeg in de breedte doormidden snijden (even kijken hoe het past in de ovenschaal. 1/4 van notenmengsel achterhouden voor garneren. De bodem van de schaal bedekken met fillodeeg. Besmeren met gesmolten boter. Hierover een kwart van het notenmengsel strooien + 1/2 eetlepel suiker. Dit nog 2 maal herhalen. Eindigen met fillodeeg en gesmolten boter. Met een scherp mes het gebak in vierkante stukken snijden. In de oven 20 minuten bakken. Intussens sinaasappel en citroen uitpersen en samen met honing in pan verwarmen. Baklava uit de oven nemen en overgieten met honing mengsel. Rest van notenmengsel eroverheen strooien en 12 uur laten intrekken. Nogmaals met een scherp mes het gebak snijden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grieks gebak, kan ook als dessert gegeven worden.
Ingrediƫnten
1 pak fillo bladerdeeg 1 ons walnoten 1 ons garneeramandelen 1/2 sinaasappel 1/2 citroen 8 eetlepels vloeibare honing 100 gram roomboter suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124405
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
3036
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht