Empanadas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 09:41
Bereidingswijze
Olie in wok of hapjespan verhitten. Gesnipperde ui en knoflook (uitgeperst of in plakjes) bakken. Ui glazig: komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder etc. toevoegen, heel even bakken, dan gehakt erbij. Gehakt rul bakken. Mais toevoegen en in ringen gesneden olijven. Smaak afmaken met zout, peper, tabasco of nog wat groene kruiden. Drie eieren koken, 1 ei achterhouden. Gehaktmengsel af laten koelen, bladerdeegplakjes ontdooien. Een bladerdeegvel pakken, in midden hoopje gehaktmengsel leggen. Stuk hardgekookt ei erbij. Bladerdeegvel schuin dubbelklappen zodat er een driehoekige vorm ontstaat. Randen indrukken met vork. Bestrijken met geklutst ei. Zo nog negen keer. In de oven op ongeveer 220 graden, voor ongeveer 20 minuten todat de empanadad goudbruin zijn. Serveren met rijst en een frisse salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
het originele recept.
Ingrediƫnten
Voor 10 stuks: 1 pakje bladerdeegvellen 300 gram gehakt potje olijven 4 eieren knoflook naar smaak 3 uien blikje mais peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, tabasco, groene kruiden naar smaak.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124401
Homepage ID
2775
Smaak
P
Teller
3847
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy