Walnotentaartje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 23:53
Bereidingswijze
Suiker smelten tot het een lichtbruin kleurtje krijgt. Slagroom, gemalen noten en honing erdoor roeren. Let op: hier wordt 't een grote klont. De pan op een laag vuur laten en blijven roeren tot de klont een dikke massa wordt. Deze massa uitsmeren op de bodem in de taartvorm. Afdekken met het restant van het deeg. Besmeer dit met ei en doe ter versieren hier een daar een walnoot op. Bak het 40 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gebak met walnoten.
Ingrediƫnten
Het deeg: 350 gr. zelfrijzend bakmeel 150 gr. witte basterdsuiker 1 ei 225 gr. roomboter Dit alles door elkaar kneden. Springvorm invetten en met 2/3 van het deeg bekleden. 1/2 in de koelkast. De saus (vulling): 1,5 ons walnoten (gemalen of gehakt) 1 groot bekertje slagroom 150 gr. witte basterdsuiker 2 eetlepel honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124391
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
3326
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy