Yogurttaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 23:43
Bereidingswijze
een springvorm met bakpapier bekleden oven voor verwarmen op 180c.de eieren scheiden.de eiwitten met 20 g suiker stijfkloppen.De eidooiers met de rest van de suiker en het water tot een lichte creme roeren.De bloem zeven,met de noten mengen.Eiwit en bloemmengsel door de creme scheppen.In de vorm doen en in de oven 15 min. Gelantine weken.Vruchten uitlekken het sap opvangen.De yoghurt met 80g honing,citroenschil mengen. Gelantine uitdrukken,in de magnetron oplossen.De slagroom stijf kloppen en door de yoghurt scheppen.De rest van de honing met 50 ml abrikozensap mengen verhitten.Over de taartbodem druppelen De bodem met eenderde van de yoghurt besrijken en met kersen en abrikozen beleggen.Enkele vruchten apart houden.Met de rest van de yoghurt bestrijken:3 uur in de koelkast zetten.Garneren met abrikozen,kersen en eventueel gehakte hazelnoten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker fris gebak, ook goed te gebruiken als dessert.
Ingrediƫnten
2 eieren,80 gram suiker,2 el warm water,100 gram tarwebloem,110 gram gehakte hazelnoten, 9 witte gelantineblaadjes,1 pot kersen op sap 1 blik abrikozen op sap 6 dl yoghurt,100 gram honing,2 el citroensap of 1/2 geraspte citroenschil,2 dl slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124388
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
1953
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy