Bereidingswijze
In olie, selderij, paprika en knoflook ca 5 min bakken. Rijst erdoor roeren en 10 min. zachtjes meebakken. 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen. Garnalen, ham, laurier, zout, peper en tabasco erdoor roeren. Nog 4 dl water toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur ca 20 min koken. Direct serveren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jambalaya met ham en garnalen maar 350 kcal.
Ingrediƫnten
1-2 eetl olie
2 stengels bleekselderie in kleine blokjes
2 uien fijngesnipperd
1 kleine groene paprika in blokjes
3 teentjes knoflook, uitgeperst 250 gr rijst
500 gr gepelde Noorse garnalen
100 gr rauwe ham in blokjes
2 blaadjes laurier
zout en peper
4 scheutjes tabasco
2 stengels bleekselderie in kleine blokjes
2 uien fijngesnipperd
1 kleine groene paprika in blokjes
3 teentjes knoflook, uitgeperst 250 gr rijst
500 gr gepelde Noorse garnalen
100 gr rauwe ham in blokjes
2 blaadjes laurier
zout en peper
4 scheutjes tabasco
Leuke tips
Heerlijk met zilvervliesrijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
124383
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
3174
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht