Bereidingswijze
Kruid het gehakt met zout en peper en bak het rul en bruin. Kook intussen de zuurkool en de rijst gaar.
Snijd de rookworst in plakjes.
Als dit alles gaar is, kan het gehakt door de rijst. Eventueel nog op smaak brengen.
Vervolgens doe je steeds een laagje in een ingevette ovenschaal. Te beginnen met het rijstmengsel, dan de zuurkool en vervolgens de rookworst. Dit doe je 2x. Bovenop het gerecht smeer je dan de zure room.
Dit geheel gaat 45 minuten in de oven op 200 graden. Of een kwartier in de magnetron op de grillstand.
Het gaat erom dat er een bruin korstje op het geheel komt.
Snijd de rookworst in plakjes.
Als dit alles gaar is, kan het gehakt door de rijst. Eventueel nog op smaak brengen.
Vervolgens doe je steeds een laagje in een ingevette ovenschaal. Te beginnen met het rijstmengsel, dan de zuurkool en vervolgens de rookworst. Dit doe je 2x. Bovenop het gerecht smeer je dan de zure room.
Dit geheel gaat 45 minuten in de oven op 200 graden. Of een kwartier in de magnetron op de grillstand.
Het gaat erom dat er een bruin korstje op het geheel komt.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gram zuurkool, 500 gram gehakt, 400 gram rijst, 1 rookworst, 2 bekertjes zure room, peper en zout
Leuke tips
Serveer er een frisse salade bij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124359
Homepage ID
10462
Smaak
U
Teller
449
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht